MIT campus

More
13 years 1 month ago #4283 by TheElf
Replied by TheElf on topic MIT campus
- Ha a Renraku többi részvényese megtiltja neki, akkor nem. S?t, ha anyádnál értékesebb cégvezet? vagy... Akkor ? válik lecserélhet?vé. És itt nem az számít mennyi er?forrás van mögötte, hanem az, abból mennyit hoz ki. Mögötte túl sok van, nem tud mindenhol meggy?z?en alakítani, így pont az erejét lehet a legjobban ellene fordítani. És pont azt kell mutatnod, hogy a küls?ségek, a PR terén is meg tudjuk szorongatni, meg tudjuk verni.

- A kérdés inkább az, hogy nem személyek között kell választanod, hanem azok között a családok között, akiket képes vagy ezekkel a személyekkel megteremteni, amilyen életmódot jelentene ez. Jeff megemésztése nagyon nehéz lesz a cégnek, ezért nagyon komolyan el fogják várni, hogy a hagyományokhoz, a nemi szerepekhez alkalmazkodjatok. Ha pedig alárendeltje leszel, ? pedig a Renraku egyik nagyf?nöke, akkor nem lehet "felettest?l" várni a parancsot. Ehhez nem csak a cégen belül kell önállósodnia, de nem árt, ha van valaki akihez tud fordulni, hogy megel?zze a Renraku sok húzását. És ha a kezdetekt?l együtt kell csinálnunk, akkor itt hozzám is lehet alkalmazkodni. Sok múlik Jeffen.

Itt kicsit Jeff felé fordulok:

- Jeff, a karriered, a tanulásod sok lépcs?b?l állhat. Azzal, hogy [i:26a0kxhx]hozzám[/i:26a0kxhx] kerülsz, katonai nyomozó leszel. Ez sok szempontból nagyon más mint a gyalogság, ugyanis sem az ellenséget, sem a barátot nem azonosítja az egyenruha. Ráadásul szükség van a te önálló gondolataidra is. Azaz nem csak a parancs végrehajtása a cél, sok esetben meg kell vitatni dolgokat a parancsnokokkal. De hidd el nekem, ha egy megoldott ügy után beül a csapat sörözni, akkor ott közösen sörözik a közlegényt?l a dandiig mindenki. Na jó, aki nem szereti a sört, az mással ünnepel. És a nevünkön is lehet szólítani egymást. Ez az önállóság még a seregen belül is megy. Az el?léptetések, a saját csapat persze továbblépés, de a közös cég is.

- A közös cég... Amit úgy kell 3-an csinálni, hogy titeket is kiemeljen, de sok dologba jogom legyen beleszólni, nem kicsit. Itt fejl?dhet a karriered, mérnökként, managerként. A többi, a pszichados, PRes, és egyéb dolgok tanulása ezzel együtt menne.

- Viszont ez azt jelenti, ha te viszed Azumit valahova, akkor az cégkonform program, nem a normális mozi egy darabig, mert adni kell a látszatra. Azumi normálisabb programot velem engedhet meg. A bandától meg ne félj, egyikre sem lehet azt mondani, hogy "igazi b?nöz? lenne". A RASZuk jelenleg patyolat tiszta. Te is tudod mennyit kell változni, ez mennyire lesz nehéz. Azumi a változásokkal is együtt kel, hogy éljen. És bár komoly test?rséget nem állítunk mellé, ez esetben nagyon kell vigyázni rá, az igazi magány ritka lesz mint a fehér holló. Ráadásul ha Jeff valamiben nem vagy jó, akkor végig fontos, hogy Azumi is segítse, de lehet?leg én is Segítsem... Ez sokunktól nagy áldozat.

- Szóval Azumi kedves, ha Jeffet választod, akkor Jeff nagyon meg fog változni. Nem lesz könny? engem elviselni. De biztos, hogy hármunkon kívül sok embernek, sokmindent kell feláldozni. És hidd el, ismerem az orosz módszert. Itt már vannak halottak. Itt, ha valamire egyszer azt mondjuk egyféleképpen oldjuk meg, akkor nem fér bele az, hogy mégis inkább megállítod, mást csinálsz, mert [i:26a0kxhx]sokak életével játszunk.[/i:26a0kxhx]

- Azumi, ha családot választasz: Azt mondod, ne kelljen lánnyal megjátszani. Sok embernek, sok válasznak sok hátránya van. Ha az illet? lány, az az egyik ilyen. Nehéz ezt a hátrányt elfelejteni, de ne feledd el, ez esetben [i:26a0kxhx]egyenrangú fél[/i:26a0kxhx] lehet, és ha Japán lányt választasz, akkor sok szempontból a nyitás politikáját hirdeti meg a dolog, természetesebb, így pedig a látszatot pont a sok egyszer?, normális program adja meg. Ha akit választasz rutinos vezet?, akkor neked kevésbé kell komoly vezet?vé válni. Ha sokmindent a párodtól várnak el, akkor neked kevésbé kell mereven mindenben teljesíteni. Minden másban jobban lehet szempont a te boldogságod. Kevesebb ember kockáztat miatta, kevesebb halott lesz, kevésbé lesznek álmatlan éjszakák emiatt. A normális barátok is beleférnek.

- Mondhatjuk mennyi minden kényszerít ez rám. De már nyakig benne vagyok, és már sokmindent feláldoztam, így ez nem jelentene sok plusz áldozatot. Kihúzni a helyzetb?l meg nem is nagyon lehet, de nem is hagynám... Azt mondtad [i:26a0kxhx]képes[/i:26a0kxhx] lennél rá beavatkozás nélkül, hogy lányt szeress meg. Nem feltétlenül engem. Lányt. De nem tudod csak úgy megtenni. Idegen, nehéz gondolat. De gondold végig, hogy a másik nehézségek nem épp ilyen nehezek-e, nem ez-e a kisebb áldozat. Mert mint mondtam [i:26a0kxhx]Jeff az A terv[/i:26a0kxhx], ? is katona, veterán, csinált már meg lehetetlen küldetést. Te pedig ?t szereted. De kell egy B terv. S?t, egy C és egy D terv is. Mert mi van, ha nem tudjuk megcsinálni, ha túl nagy lenne az ár. Ugyan amikor ez elhangzott egyel?re engem neveztél meg. De egy szóval sem mondtad azt, hogy kész is lennél ezt a B tervet mindenféle önátprogramozás nélkül végigcsinálni. Képes vagy-e az el?nyöket hátrányokat mérlegelni, kompromisszumot kötni úgy, hogy közben önmagad maradsz.

- Ebb?l mindent érdemes mérlegelni és minden érdekelt véleményt érdemes végiggondolni. Mert ha hiszed, ha nem sem Jeff sem én nem adjuk fel a boldogságodat. Bár biztos fúj rám, mert talán "vetélytárs" is vagyok, de jó lenne az, ha el?bb-utóbb szövetségest és barátot is látna bennem. Ahogy mondtam, kapituláció helyett jobb lenne harcra készülnie. Bátorítani, segíteni tudom, de ezt parancsba adni nem tudom. Segíteni igen. Pedig Jeff segítésével biztos, hogy én duplán fogok szívni...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 1 month ago #4284 by Nyarlathotep
Replied by Nyarlathotep on topic MIT campus
-"Nem hiszem. A Renraku nem tiltaná meg, ha profitot lát benne, egy kihozott génprofil, mondjuk az Azumi 1 amit meg összekötnek a mintaházassággal, meg hogy ett?l zsenik lesznek az utódok, hozhat elég profitot. Többet, mint amit én össze tudok kaparni belátható id?n belül, hacsak nem építünk ki valami olyasmit ami túllépi a Renrakut. Anyám helye pedig ugyanúgy ahogyan a többi vezet?é hagyomány. Nem lehet átvenni, csak kihalásos alapon, de közben lehet harcolni érte. Ha anyám leváltják, akkor a többi magas székekben ül? fejes joggal teszi föl a kérdést, hogy mire számíthat ha a hagyomány és a tekintély nem védi meg. A PR ral viszont nem tudom mi a terved, de csak az lehet ami sikerre vihet, mert pont oda lehet vele ütni, ahol anyámnak kényes."

-"Ez az alárendeltség dolog meg olyan, hogy Jeffen múlik. Ismerek olyan vezet?t, akit a háta mögött csak a felesége nevén szólítanak, mert az az igazi üzleti lángész, de a férj mondja ki a szavakat. De ismerek olyan családrot is, ahol gyakorlatilag diktatúra van, ahogy olyat is ahol ez csak a hagyományos jogok egyike, amir?l tudják hogy létezik, de nem alázzák a nevében rabszolgává a másikat. Hogy ez hogy fog alakulni, azt nem tudom, de merem remélni, hogy a Brainlock miatti megpróbáltatásokat amiken keresztül ment nem azzal fogja leverni rajtam, hogy ezután ? börtönöz be."

-"Azt hittem, hogy ez már kihalt nálatok, vagy nem veszitek figyelembe..." mondja Jeff.
-"Persze, ahogy a politikai házasság is rég kihalt és a lányok erényeire vigyázók is kihaltak. Igen, azok ki fognak halni, lesz majd helyettük Brainlock. Hagyományos cégr?l beszélünk Jeff. Hagyományos és konzervatív JAPÁN cégr?l, ahol ezt hagyományokra fogják de különben praktikus okai vannak. Fontos, hogy megtanulj japánul gondolkodni és ez nem a nyelvet jelenti, bár hogyha chip nélkül tisztán beszélnél japánul az egy határozott el?nyt jelentene, de a gondolkodásmódról szól, azt pedig nem lehet chipr?l tanulni. Az a baj, hogy azt csak gyakorlatból lehet." Erre Jeff csak bólogat.

-"Az lehet, tábornokasszony, de jelen pillanatban kevesebbet érek, mint a közlegény, aki erre készült, ezt gyakorolta, erre képezték ki és még némi tapasztalata is van, míg én hasonló dologgal meg sem próbálkoztam. Néhány Agatha Christie könyv nem számít ide és nem is sokat segít. Gyakorlatilag kegyelemb?l vagyok most ott ahol vagyok, Azumi és a tábornokasszony kegyelméb?l. Ez nem jogosít föl arra, hogy úgy kezeljem, mintha a csapata teljes jogú tagja lennék, de ha ezt akarja mindenképp akkor tegezhetem, nálunk viszont csak a BlackOps-nál és az OpFor-nál tegezték egymást. Mindkett?t utáltuk."

-"A céggel kapcsolatban persze beleszólhat, s?t, szóljon is bele, mert nekem ehhez halvány lila g?zöm sincs, de így arról sincs fogalmam hogy hogy fog kiemelni valami olyasmit amit inkább el kéne rejteni és hogy lehet ebb?l a semmib?l úgy valamit csinálni, hogy az eredeti semmi föl se t?njön senkinek. Ez egy tipikus black operation lenne, amire nem képeztek ki."

-"A cégkonform dolog bele is férhet. Az talán megfelel? gyakorlat lesz, hogy megtanuljam ezt a japánul gondolkodás dolgot."

-"Nem hiszem , hogy egy ilyen szükséges változás arról szól, hogy írjuk fölül valaki személyiségét. Nem hiszem, hogy hirtelen eszement anyám féle diktátort akarnál Jeffb?l faragni. Ha igen, ha ez kell, akkor inkább mindkett?nk érdekében hagyjuk az egészet. Nem akarok azért megszabadulni anyám marhaságaitól, hogy aztán Jeff alakíttasson át valami upgrade csomaggal, vagy mit tudom én mivel. Egyébként ha már itt tartunk, azt remélem tudod, hogy tényleg teli vagyok Renraku technológiával. Ha kiadnak valami firmware frissítést, akkor nagy az esélye annak, hogy én leszek az els? aki megkapja. Lecserélni a dolgot szerintem lehetetlen, de jó volna találni egy valamilyen másféle forrásból származó software csomagot, ami nem Renrakus forrásból frissíti magát."

-"De ez nem jelenti azt, hogy politikai eszköz kívánok maradni, de most új szerepben. Ne vedd magadra, ez nem ellened szól, de én nem vagyok olyan. Ha az a hátránya a dolognak, hogy innent?l egy elvileg egyenrangú fél fog parancsolni, mert a cég, mert anyám úgy várja el és még oda is kell adjam magam neki amikor ? kívánja, annak ellenére, hogy egyébként egy ujjal sem érnék hozzá, az nekem nem jelent semmilyen el?nyt. F?leg úgy, hogy mivel ? vesz el, annyi férfit választ, amennyit csak akar, míg ha én erre gondolok akár Mátrixban is, akkor az h?tlenség és meg vagyok kövezve. Igen, ez is benne van a hagyományos dologban és ez a jog a szimpla salarymannek is jár, ugyanúgy ahogy a szamurájnak és az urának. A dolog annyiban különbözik, hogy most már nem lehet balkézi házasság formájában formalizálni a dolgot, azaz az eddigi kötöttségek is elvesztek. A helyedben pedig inkább az oroszok felé figyelnék. A Renraku nem nagyon szeret ölni, de kérdés nélkül megteszi ha kell. A közelemben viszont már volt egy halál és egy komoly botrány ezzel az interjúval. Ha még több halott lesz, az már fölt?n?. Ha csak a halottaktól kellene tartani és nem attól, hogy ha még több volna akkor anyám leváltják, akkor itt már vérfürd? volna."

-"Persze, hogy téged neveztelek meg. Igaz el sem tudom képzelni és nem is akarom, de ha nem én nevezlek meg akkor anyám. Ennyi választásom máris volt. Ha ez a C és D dolog kijut akkor meg még gyorsan kerítenek két n?t valahonnan, úgyhogy ezt a szamurájok közelében meg se említsd. Ezt a B tervet nem hiszem, hogy boldogan végig tudnám csinálni, de ha szerinted túl nagy az ára akkor most hagyjuk az egészet a fenébe és vegyél el. Mást erre nem tudok mondani. Eddig folyton csak a kompromisszum vagy a parancs járt, gondoltam, hogy te a nagy lázadó nem err?l fogsz kioktatni. T?led ez egy kicsit furcsa. "

-"Nem hiszem hogy duplán szívsz hacsak nem mindenképp engem akarsz, bár hozzám hasonlók másutt is vannak, fogadott testvérrel meg semmiképpen nem akarok házasságot, neked viszont tényleg nem ártana valaki aki azért úgy i9s tud szeretni. Akár lány is ha ez neked nem kompromisszum. A problémás dolgokban pedig azért nyugodtan elmondhatod, hogy hol tudok segíteni. Remélem tudom mérsékelni a dolgok nehézségét valahogyan."

Csapat riadó!

More
13 years 1 month ago #4285 by TheElf
- Jeff, a fraget és sokminden mást az ismeri aki volt már csatában. Itt sokféle szakember kell. És mivel sok szakértelem egyformán lehet fontos, nem lenne helyes egymást lenézni. Nem kötelez? tegezni. Lehet. Nem kötelez? se keresztnév, sem vezetéknév. Sok "becenevet" vagy "gúnynevet" is hallottam már.

- Jeffnek legalább a nyilvánosság el?tt kell képviselnie a hagyományokat. Hogy máshol hogy teszi az rajtatok áll. Upgrade persze nem lesz.

- Mivel a cybertechnológiát szakért?i rendszerekkel és robot technológiával kombináljuk, nekünk is szükségünk lehet firmware fejlesztésre, ezzel pedig lesz firmware fejlesztés. Ez pedig több szempontból is jó. De nem ez az egyetlen vas a t?zben.

- Azumi, azt mondod nekem nem ártana aki úgy is tud szeretni. Persze. Csakhogy a hirtelen jött céges karrier mellett sok más dolog is ki fogja tölteni az id?met. A céges problémák, az id?töltés az els? fele a problémának. És ha már nem kell odafigyelni, és lenne is id?m ilyesmire, könnyen lehet, hogy [i:1mz9ba6y]nekem is a Renraku akar majd valakit találni.[/i:1mz9ba6y] Ez a második fele, és eddigre könnyen lehet, hogy én is teli leszek Renraku technológiával. Azaz cseppet sem vagyok jó helyzetben. És mindazok az er?források amik az önállóságom alapját jelenthetnék benne lesznek ebben a projektben.

- Félre ne érts. Amikor el?ször segítettél, amikor a plüssdekást összehoztuk, sok más dologgal egy csapat lettünk, most fogadott testvérek vagyunk. Így ez az ár természetes. Bár feltételezed rólam, hogy képes lennék ágyast tartani... Nem csinálnék ilyet veled. De feltételezem azt is, hogy amikor mérlegeljük merre, akkor ha [i:1mz9ba6y]nekem[/i:1mz9ba6y] nem lenne helyes a saját szempontjaimat mérlegelni, [i:1mz9ba6y]titeket viszont érdekelhet.[/i:1mz9ba6y] Ok, Jeff azt mondta nem fog imádni, lehet, hogy ?t kevésbé. De ha már sokadszor mondod mit akarsz nekem megoldani, akkor gondoltam nem árt, ha nincs sok illúziód. Ez nem fog menni. És ha a Renraku ilyesmivel próbálkozik engem nem csak egy emberölt?re szívathatnak meg.

- Azaz fel kell mérni mi az a pont amíg az A terv megvalósítása érdekében haladunk. Mi az a pont ahonnan védekezünk, id?t nyerünk, hogy ne kerüljön sor a B tervre. Mi az a pont ahonnan mérlegelnéd a B tervet. Kell-e változtatni a B terven? Elmondtam egy fontos határt: Átprogramozni, upgradelni senkit sem engedünk. Ártatlanokat nem küldünk vágóhídra. De a többiben azért jó lenne, ha t?led is hallanám mi fér bele, mi nem. Tudnák mivel taktikázni.

More
13 years 1 month ago #4286 by Nyarlathotep
-"Én nem nézem le a tábornokasszonyt, csak tudom, hogy most hol a helyem. Eszemben sincs, hogy gúnynéven szólítsam." ha jól sejted Jeff válaszában több volt a katonai etikett, mint a valós gondolat, azt viszont nem tudod, hogy valójában mi járhat a fejében, addig viszont amíg az etikettre hivatkozva el tudja hárítani a kiderítésre való próbálkozásaid, addig maximum mélyanalízis vagy Lexi segíthet.

-"Ehhez viszont azért azt is meg kellene beszélni, hogy mit és hogyan képviseljen. Mondtam, hogy egy dolog háromezer féle képpen megnyilvánulhat valaki életében. Ez persze t?le függ, de ha ki akarunk alakítani valamit, akkor arról ami nem látszik mert mondjuk nincs is, ki kellene alakítani egy olyan képet ami legalább mindhármunk állításaiban egyezik. Ezt is meg kellene majd tervezni, lehet?leg azel?tt, miel?tt aknára futunk."

-"Nem is arról beszélek, hogy most azonnal ess neki, de volt eddig is életed és ezután is lesz. Tudom, hogy neked van erre id?d, azt viszont nem föltételezem, hogy nem szeretnéd ha valaki úgy szeretne. Ha el?bb találsz valakit jobban járhatsz, bár ha azt akarod a cégb?l is lehet valakit választani, csak inkább te válassz, mint anyám."

-"Nem rólad beszéltem. Téged csak muszájból tartalak B tervnek, mert, mint mondtam, ha nem én teszlek a listára akkor anyám. Az más kérdés, hogy még egyszer akkor sem érnék úgy hozzád, ha megölnének. Az is színjáték volt, muszáj volt, mert azt hittem a szabadságomhoz vezet. A másik dolog viszont, hogy azt sem hagynám, hogy úgy közeledj. El?bb utóbb szükséged lenne egy ágyasra. Ez esetben én magam választanék erre valakit. Ez általában a feleség dolga. Ha viszont a cég választ valakit nekem, az illet? nem hagyná ki a lehet?séget, f?leg hogyha n?, aki életében egyszer megkóstolhatja a hatalmat, hogy milyen is férfinak lenni. Nekem pedig maradna a rabszolgaság és az hogy világra hozzak három-négy céges génkotyvalékot. Egyébként meg ha meg akarod szívatni a Renrakut, akkor választasz magadnak mondjuk egy elfet. Már most is kénytelenek lesznek a nyíltabb politika felé mozdulni, hisz a családba fogadtak téged. Mások is joggal fogják megkérdezni, hogy ?ket miért nem, ha a hegyes fül már nem akadály."

-"Rendben, de ismerni akarom az eddig taktikád. Tudni akarom, hogy mi az amit szilárdan lefektettél, hogyan gondoltad és mik közül választhatok úgy, hogy még belül maradjunk a terveiden."

Csapat riadó!

More
13 years 1 month ago #4288 by TheElf
- Eddig is volt életem, ez után kérdés mennyi marad bel?le. Veled szemben én nem merek túl optimista lenni, s?t megjegyezném okom van a pesszimizmusra. És abból indulok ki, hogy semmi, hacsak nem találunk ki valami olyan csoda megoldást amire eddig nem is gondoltunk. Miért? Mert hosszú id?n át nem lesz d?m ezzel foglalkozni, nem is nagyon leszek olyan körben ahonnan szívesen választanék. Utána pedig, ha akarom, ha nem, a Renrakun belülre kerülünk mind, és mivel nem lesz id?m ezzel foglalkozni, örülök, ha az általuk kitalált politikai házasságot megúszom. Céges társat pedig nem akarok. Ha ezek után lesz még egy kis esélyem valami nem nagyon rosszra, nem lesz okom válogatni és azon gondolkodni elf legyen vagy sem.

- Azt pedig hallottad, hogy Jeff mit mondott a leend? sógorn?vel kapcsolatban. Azóta is inkább formálisan udvarias, nem éppen családtagként, barátként kezel. Ez az ? választása, nem adhatom parancsba, hogy változtasson. De megjegyzem, hogy ez bizony azt is jelenti, hogy még családi programban sem sok részem lesz. Mert egy id? után a Renrakuban ? lesz feljebb, akkor nem szempont az, hogy én vagyok a parancsnok. Ha fel akarom mérni mibe kerül ez a helyzet nekem, csak ebb?l indulhatok ki. Az, hogy Jeff a választottad ezzel jár. Ha pedig ebb?l kell kiindulnunk, és te is ismered annyira anyádat, a céget, hogy tudod emellett nem sok dologra lesz esélyem, akkor légyszíves ne fájdítsd a szívemet azzal kit lehet választani, kit szerzünk.

- Ja, és ha már pozíciókról lesz szó. Lemondhatok a csapatomról. A mostani parancsnokom jóbarátom, sok jó barát hív, hogy náluk lehet céges állás ha leszerelek. Ehhez képest Renrakunál leszek. Ahol Jeff lesz az egyik els? számú vezet?. És amint hallod nem csíp. Képzelheted milyen lesz a kibaszott hangulatom. Szerinted azzal fogok majd magamnak valamit fogni? Na vajon, ha Jeff már nem kell, hogy rám hallgasson, hanem ? adja a parancsot, és nem csíp nem örül ha ott vagyok veletek hova fog elveszejteni? És még "öngyilkos akcióval nem is számolok". Mert nekem az, hogy Jeff az A terv, és ? elmondta a véleményét amin nem változtatott ez is jelenti. Erre hova keressek valakit kedves Azumi? És szidhatom magamat azért, mert mertem feltételezni, hogy Jeff nem így áll hozzá, ha összehozzuk az esélyt, nem ezt mondja.

-Remélem a B terv választásod nem jutott ki. De úgy neveztél meg B tervnek, hogy az nem m?ködne, mert nem tudnád csinálni. Ellenben sok B terv lett volna. Olyan is amire nem azt mondod biztos nem, hanem azt, hogy lehet, hogy m?ködik. Pl. azt, hogy az ismeretségi körömet felhasználva megoldjuk, hogy ne a párod kerüljön bele a Renraku családba inkább, hanem te házasodj be egy UCASon belüli befolyásos családba, és ezzel a Renraku nem új embereket, új családtagokat szerezzen, hanem Te kerülj ki onnan, és ?k piacot és PR-t, nyerhessenek. Ergo megvédhet? lettél volna. Alku, kompromisszum, de mégis a te érdeked van el?l, és nem piacon adnak el a megkérdezésed nélkül, mint a rabszolgát. Csak tudnom kellett volna, hogy merre keressük.

- Ennek a dealnek ára van. Össze lehet ezt hozni. De az, hogy Jeff az A terv és én a B terv azt jelenti Renraku. És mindkett?nél hallottad az mibe és hogyan kerül nekem. És azzal, hogy engem és így neveztél meg B tervnek azt mondtad gyakorlatilag nincs kiút. Semmi. Akkor sem, ha Jeff ezt adja. Szerinted milyen érzés lesz ezért dolgozni éveken át tudva mit vesztek. Szerinted hogy a kibaszott életbe lenne ezek után életem, ha éppen akkor járok a legjobban ha elfejetem, hogy valaha is volt? Te pedig közben még baszogatsz is vele. Ennyit az elfekr?l meg az álmokról.

- És igen, a mai napig csak annyi gondom volt Jeffel, hogy hiányzik ehhez a rutinja, így nagyon nehéz lesz valahova felhozni. De láttam a reakcióját, amit mondott. És pontosan tudom, hogy ez mit ér, és ha a változás a cégvezet?ség szívás, a kiképzés is szívatja akkor ennél még csak rosszabb lesz. Hülye voltam, hogy feltételeztem ? is t?zbe menne a társaiért és viszonozná a szívességet. És nem egyszer döntött a formális dolgok, a távolság mellett, hanem az el?bb is meger?sítette. Így pedig kibaszottul nem hiszem, hogy ebb?l valami jó is kisülhetne nekem.

- Igen, ha Jeff normálisan áll a dolgokhoz, és eleinte rendes volt, akkor más a helyzet. Nagyon más. Hiszen, ha hármunk között van meg az összhang, akkor a közös dolgokat tudjuk managelni. Nem Jeff lesz a Mr Renraku én meg a beosztott, hanem társakként tudtunk volna dolgozni. Jeff ezt többször utasította el, többször már nincs értelme ajánlani. Akkor nem a céges élet, a munka kapcsán vagyok a közelbe figyelni, hanem normális családi programok kapcsán. Lett volna id?m, lett volna életem. De azzal amit Jeff mondott, gyakorlatilag ezt húzta keresztül. Azért kértem ?szinte és tényleg programozás nélkül szívb?l vállalt B tervet, hogy ne az derüljön ki az els? nap, hogy B terv hiányában valamelyikünk rabszolga.

- És igen, ha én lettem volna az A terv, akkor az A terv az lett volna, hogy te bizony az UCAS katonai vezetéshez házasodsz be. Csak nem kell elszabotálnom az el?léptetési parancsot. Ergo te is amerikai lány lennél. Sok mindent?l ez is megvédene. Mert a látszat a hagyomány miatt kevésbé szólhatna bele anyád. De eddig nem így neveztél meg dolgokat, és Jeff nincs ilyen rangban, ?t maximum befogadják. De a B tervnél, ha engem nevezel meg, lehetett volna ott is jól megfogalmazni. Úgy, hogy az életforma és sok más dolog merülne fel. De sajnos már nem tudunk a taktikán változtatni.

- Eddig az volt a taktikám, és ezt nagyon sokszor mondtam, hogy csak olyat szabad kimondani, ami ?szinte, mert ha ?szinték de megfontoltak vagyunk az PR szempontból m?ködhet. És amit egyszer mondunk ahhoz tartjuk magunkat. Ez a taktika jelenleg 4 ponton is elbukott.

- El?ször is amikor megállítottad Jeffet.
- Másodszor is amikor hiába kértem, hogy csak olyat akit vállalsz is, mégis megneveztél engem B tervként.
- Harmadszor az "akkor akár el is vehetsz most rögtön" cím? érzelmi zsarolással. Köszi Azumi, a tény, hogy mindent elveszel t?lem enélkül nem fájt eléggé.
- Jeff hozzáállásával. Köszi Jeff igazi seggfej dolog ám ez. Imádni nem kell, de szar ügy mellette a kényszer.
- Mondd kedves Azumi, ezek után hogyan építjük fel azt a képet, hogy itt nem gázolunk át másokon, ?szinték vagyunk, jót cselekszünk, ezért mi vagyunk a jó cég, t?lünk vásároljanak? Ezzel a 4 dologgal mentünk el a bullshit irányba amit kibaszott rosszkedv?en meg fogok csinálni, de ehhez profi tanácsadó kell, itt már az én taktikám nem áll.

-Szóval kedves Azumi, azzal, hogy a B tervet úgy jelölted ki, hogy vállalhatatlan legyen, és ezzel elérted azt, hogy akkor is az A terv legyen, ha az szar és kibaszott rabszolgát csináltál bel?lem, ne kezdj el nekem arról papolni nekem mi a fontos, mert nem hat meg. Ez csak látszat, bullshit duma. És méltó lenne anyádhoz is. Ezek után pedig mindegy melyik?tök keres mellém egy kibaszott kurva hajcsárt. Ennyit jelent az, hogy hiába kértem azt, hogy a B terv kapcsán ?szinte legyél. Ennyit jelent az, hogy ott átejtettél.

- De hogy a kibaszott francba képzeled azt, hogy az után, hogy ezzel szembesítesz, és az eddigi terv oda, mert a kért ?szinteség oda, és így baszogatsz is, amikor azt érezném a legjobbnak ha valami öngyilkos bevetésre mennék még én tartsak kisel?adást a tervekr?l? Mégis hogy a büdös francba képzeled, hogy képes vagyok így vakon mérlegelni, azt sem tudva mit akartok mi lesz a jó, és tudok éppen annyira azonosulni az érdekeitekkel, hogy meg is találjam a jót?

- Tudod ebben mi a gáz? Az, hogy pontosan tudom, mi történne akkor ha kihátrálnék az egészb?l. Vagy elmondanám anyádnak, hogy mi m?ködne politika házasságként, és én kezdenélek el kényszeríteni. De bennem ez valahogy fel sem merül. De egy dolgot megígérhetek, a következ? kibaszott érzelmi zsarolásnál, ha megint oda szúrsz ahol a legjobban fáj jelezve ebb?l mire lehet, mire kéne lenni esélyemnek már el fogok gondolkodni az én kiútjaimról is. Ha nekem is esélyt akarsz adni, akkor azt nem szóban, a látszat kedvéért kell, pláne nem oda szúrva mint ahogy neked kezelték a Brainlock miatti félelmedet, hanem a szerint cselekedve.

- És Azumi most én mondom azt, hogy lemondom a programot. Mert nincs kedvem mondjuk tehetetlen dühömben elb?gni magam sem az embereim sem a banda el?tt. Ennyit számít az, hogy hiába kértem a vállalható B tervet és az ?szinteséget, átejtettél helyette. És belekényszerítesz valami olyanba amit, ha kicsit gondolkodsz tudod, hogy nekem a lehet? legrosszabb. Mindent meszel azért, hogy szépen tönkretedd az egész életem. Nyugodj meg, a Renraku azt akarja, hogy abban a házasságban tényleg minden pozíció hagyományos legyen, ha Jeffet befogadták. Talán lehetne a lazábban vett hagyományokért küzdeni. Ha lenne hozzá er?m, az után, hogy gyakorlatilag az én szabadságomat vettétek el teljesen. És mi a reakció? Az, hogy ami kimenthetne C és D terv arról senki se tudjon ne legyen, mert én ennyit nem számítok. Ha szerinted én ilyen szabadon gyötörhet? rabszolga vagyok, akkor szerinted milyen jogon várod el, hogy a plusz szabadságért küzdjek

- Mi alapod van arra, hogy közöld, a B terv mint irány lehetetlen, és így tulajdonképpen ha akarom, ha nem, leszerelési lehet?ség nélkül csinálnál bel?lem Jeff rabszolgáját, mert segítek és mert nem vagy képes a saját érdekedben való dolgoknál azt mondani amihez utána tartani is tudjuk magunkat? Az el?bb lebasztad Jeff-et. Legyen. De eddig ? a dologban 100* korrektebb volt ennél.

- Kértem, hogy csak olyan B tervet mondj amit tudunk vállalni is. Átvertél, és ez kibaszott sokba kerül nekem. És elhiszem, hogy te majd egyedül akarsz lenni. Te meg azt hidd el, hogy ez az átverés amir?l itt most beszámoltál elég ahhoz, hogy ne akarjalak egyedül hagyni. Mert féljek mikor jön a következ?. Szóval Azumi köszi a politikus hozzáállást de nem kérek a bullshit dumából. És igen: A legnagyobb lázadó is tudja, hogy sok döntés mások életét és a sajátját is tönkre teheti. Ezért keres megoldásokat, kompromisszumokat, ezért ?szinte. Mi a kibaszott meglep? abban, hogy EZT várom el? Hogy végre fogd fel, a szabad ember döntéseinek is vannak következményei.

- És igen, annak amikor megneveztél B tervnek az lett volna a következménye, hogy elvállaltad, és meg is oldod, hogy átprogramozás, ágyasok, stb. nélkül normálisan vállalod amit mondasz. Mert ha nem, és kiderül, hogy nem mondtál igazat mindenkit tönkre tehetsz. Szabadon dönthetsz. De a következményeket vállalnod kell, és kibaszott rosszul esik, hogy ennyire nem figyelsz erre. Én is idealista vagyok, lázadó. De hányszor mondtam el: Amit választunk annak a következményeivel együtt kell élnem. Ha nem akarod, hogy rajtatok töltsem ki igazán a dühömet, most, hogy ezt elmondtam hagytok elmenni lehiggadni.

Azuminak pontosan kell értenie, hogy egy halott már van. Azzal pedig, hogy a B terv kapcsán nem volt korrekt, és amit most csinál, makacssággal, stb. könnyen oda vezethet, hogy más is nagyon megjárhatja. Én is nagyon megjárom. Ezt itt és most kellene leállítani. Mert az, hogy elmagyarázom neki miért fontos ott az ?szinte válasz és 3 perc múlva úgy nevez meg B tervet, hogy az nem létezik és ezzel gyakorlatilag bárkit tönkretenne az nem fér bele. És nem ez az els? ez ügyben ahol hibázik. Jeff visszatartása is csúnya volt. Ahogy a Jeff ügyet a hallgatózás után kezelte az is szemét húzás, mert pontosan hallotta azt amit Jeff nekem mondott, és hogy ez után a Jeff téma er?ltetése gyakorlatilag tönkretehet, de le se szarta.

Ha nem állítanak meg ki is viharzok abból a teremb?l és magamra zárom az irodámat, válaszolni nem sok id?t hagyok nekik. Egyszer?en azért, mert nem akarom még inkább rajtuk kitölteni a dühömet, mert amit Azumi most el?ad érthet? okból kellemetlen meglepetés. Nem azért, mert a B terv nem olyan mint ami jó lenne. Hanem mert gyakorlatilag nincs B terv, és annak ellenére vagyok beszorítva az A tervbe, hogy Jeff ismét tanújelét adta: ez nekem a lehet? legrosszabb lesz. Azumi pedig még piszkál is vele. Egy darabig nem akarom hallani, látni ?ket. Azumitól egy dolgot kértem, és az sincs meg, így pedig elég kilátástalannak t?nik a helyzet.

Legalább fél órát töltök el harci szimulációkkal, a dühöm kiadásával, stb. addig hadd f?ljenek meg a levükben. Jeff hozzáállása mellett amit Azumi adott el? a B tervr?l az nagyon nem tetszik. Persze ezzel legalább kiadom a dühömet, és el tudok kezdeni gondolkodni egy saját B tervem, esetleg C terven, másfel?l hátha ?k is magukhoz térnek. Persze addig kettesben vannak, és ki tudja milyen életveszélyes dolgon agyalnak bárki kárára. Ezen könny? újra felhúzni magam, de igyekszem még a legnagyobb dühömben is viszonylag kulturált maradni.

Amikor kimegyek rájuk nézek

- Azumi ne haragudj, hogy úgy lebasztalak, gondolom nem szándékosan csináltad. Még akkor sem, ha egyszer már kértelek arra, hogy amit mondunk ahhoz tartsuk magunkat és csak olyat mondjunk amihez tartani is tudjuk és akarjuk magunkat. És most piszok nagy bajba kevertél azzal, hogy nem így volt, és nem is szóltál róla idejében. És sajnos itt 2-3 olyan hírrel fogadtatok, ami NAGYON nem fér bele. Viszont szeretném, ha a károk egy részét megpróbálhatnám legalább minimalizálni. Ehhez fel kellhet adni jópár dolgot az elveimb?l. És er?sítést fogok kérni. A felettesemt?l is, de sok más embert?l is.

- Úgy gondolom, ha te immár sokadszor nem figyelsz arra amit megbeszéltünk, és ami sokunk biztonságát zavarja, ennek már eddig is komoly ára volt, mostantól viszont nem csak az a fontos, hogy te mit választasz. Hittem abban, hogy amit megbeszélünk, abban tudsz úgy választani, hogy másokra is oda figyelsz, nem teszel tönkre mindenkit. Értelmes n?ként mérlegelsz. Viszont nem egy olyan eset van, amikor megbeszéltek, közös taktika ellenére gondolkodás nélkül sodortál veszélybe másokat, ez pedig életekbe kerülhet, életeket tesz tönkre. Akkor hivatkozhatsz Jeff kérdésben arra, hogy mindenkinek jár a lehet?ség a boldogságra, ha nem teszed tönkre mások életét, esélyét a boldogságra gondolkodás nélkül, mert 3 perc múlva mást cselekszel mint amit megbeszéltünk. Ezek után nem tudom azt, hogy mi értelme van beavatni téged bármilyen tervben. Jeff nem csíp, de legalább katona, nem árul el, nem döf hátba.

- Bármennyire is szeretném, hogy boldog legyél, immár nem mondhatom azt, hogy mindenkinek, így neked is jár egy esély. Te eddig több embert?l vetted el az esélyt, mint megadtad. Így ez nem lehet elvi kérdés. Nem tudom azt mondani, "nem tudnék szembenézni magammal, ha nem tennék meg mindent a te esélyedért". Immár vannak határok. És amik eddig a te méltóságod, boldogságod miatt nem merülhettek fel megoldások, immár azokon is el kell gondolkodnom. Nem vagyok sem az anyád, sem a parancsnokod, hogy korlátlanul lebasszalak. Vagy elfogadod, vagy nem. De, ha nem akarom, hogy olyanná válj, mint az anyád, akkor amikor "természetesen" gázolsz át másokon, akkor szólnom kell. És nem árt, ha az ilyeneknek nem csak mások viselik a következményeit, így tanulhatsz bel?le. Ezért változtatnom kell a feltétlen támogatáson.

- Az els? dolog ami eddig adottság volt, hogy úgy gondoltam Azumi nem árucikk. Nem lehet üzleti tárgyalás a f? eszköz. Jelenleg az én B tervem az üzleti tárgyalás. Azumi azt mondta, ?t árucikknek szánják, de fontos a jó PR. Rendben. Ha árucikk, akkor van ára is. Ha van ára is, akkor ki lehet hozni a Renrakuból, csak kell a politikai házasság, a vásárlás. Ehhez pedig, jó a cég amit csinálunk. Ha ez elég nagy részben az enyém, és így a mi cégünk, családunk az alap oda kerül be Azumi, de a politikai házasság a Renrakunak is értékes, akkor bizony nem a Renraku családon belül vagyunk. És ennek a cégnek én leszek a többségi tulajdonosa. Azumi nem lehet, akkor Renraku és én tettem bele mindenemet.

- Ebben azt hiszem sok rossz dolog van. Egyfel?l, ha kett?tök között is köttetik, ez politikai házasság. Másfel?l így Azuminak jóval kevesebb pénz és befolyás jut mint a Renrakuban. Jeff lehet, hogy nem fog imádni, de a pozíciók kötöttek. És bár a céges életformát utálom, ebb?l komoly céget kell összehozni és én leszek a CEO. Ráadásul piszok sok szívességet kell kérnem. És piszok sok adóssággal is jár, és árucikket csinál Azumiból. Elismer egy olyan irányt amit nem akartunk elismerni.

- Ha az Azumi elképzelései szerinti A terv nem válik vállalhatóvá belátható id?n belül akkor ezt a B tervet kell követni. Így sem lesz id?m egy darabig a magánéletre, ez szinte biztos, mert amíg nem m?ködtök effektív vezet?ként, addig a meglév? katonai munkám mellett 3 ember helyett kell a cégben dolgoznom. Viszont, ehhez id?vel túl leszünk Jeff felkészítésén.

- Azumi eredeti B terve ez esetben C tervvé tud visszamin?sülni. Viszont, ha C tervre kerül a sor, változtatnia kell a hozzáállásán. Azumi: nem tudom, hogy az én B tervem jobb-e neked mint a tiéd. Ha akarod cserélhet? a sorrend. Viszont tény, ha az én B tervem nem jön össze, és nem akarod a te eddig B tervedet még mindig van egy plusz terv. Az ismeretségi körömben keresünk elfogadható politikai házasságot. Jót nem ígérek. Azt igen, hogy olyan pasit keresünk aki nem a hagyományok szerinti rabszolgát csinál bel?led.

- Így van 4 tervünk. Tulajdonképpen 5

Ezt fel is írom

A: Azumi A terve Jeffel
B: Azumi politikai házassága Jeffel
C: Azuminak keresünk mást
D: Azumi velem
E: Azuminak az anyja keres mást.

- Meg lehet próbálni átrendezni. De Azumi, 2 dolog nem fér bele. Ha valamire választ várok és vállalható választ, akkor nem akarom még egyszer megtudni, hogy nem úgy van. És nem fér bele az érzelmi zsarolás. Nem akartuk, hogy árucikként kezeljenek, nem akartuk a politikai házasságot. De a mai 3-4 meglepetésetek után mind a B mind a C terv kapcsán felkerült az asztalra. Ez van, ezt kell szeretni. Az A terv nekem nagyon drága és kockázatos, nem lesz könny? meggy?zni. Részletek csak a prioritások jóváhagyása után.

- A mai programot pedig szemétség lemondanom a bandánál, de most nagyon szar kedvem van. És nem akarom sem a bandára, sem a csapatomra zúdítani. Azumi "A" terve és a B tervével kapcsolatos átverés kegyetlenül megszívatott. És nem hiszem, hogy lenne itt valaki aki jobb kedvre próbálna deríteni.

More
13 years 1 month ago #4290 by Nyarlathotep
-"Ha addig úgy érzed hogy teljesen ki kell töltened az id?det... Nem hiszem, hogy nem akadna valaki akiben megbízol annyira, hogy átvegye egy kis id?re ezeket a feladatokat. Mondtam, amiben tudok, segítek, de így, hogy tanári állást vállaltál, így tényleg mindent megnehezítettél. Az egészre azt tudom mondani, hogy maximum otthon maradok így nem kell semerre se hurcolnod és legalább az az id? is fölszabadul. Tudom, hogy utólag nagyon könny? okosnak lenni, de most már tényleg azt mondom, hogy bele se kellett volna kezdeni a dologba. Ha nem bolygatjuk föl anyámat, akkor eszébe sem jut ilyen hirtelen elkezdeni kavarni... Most viszont csak ezt tudom mondani. Ha program ígérkezik inkább lemondom. Azt sem volna szabad hagyni, hogy ugyanabba a csapdába ess bele, amibe engem belekényszerítettek."

-"A tábornokasszony arról is megfeledkezik, hogy addig amíg diákként volt a házban, diákként is kezeltem. Most ezt már nem tehetem meg. Most tábornokasszony, a ház feje, a felettesem és a tanárom, emellett pedig az akire le fognak cserélni az els? adandó alkalommal, amint megtehetik. Még mindig nem vagyok japán és semmi közöm a céges fels?vezetéshez, így sokkal nagyobb szálka vagyok a szemükben, mint maga. Amint megtehetik ki fognak hajítani a fenébe és keresnek valakit aki a mit tudom én milyen reklámhadjáratukba tökéletesen beleillik. Tudom, hogy imádnom kellene, mert egyáltalán szándékában áll esélyt adni, pedig elküldhetne valamelyik bázisra kiképzésre meg fene tudja még hova, akár Szibériába attasénak és nem teszi és ezért is imádnom kellene, de nem megy. Nem szoktam meg, hogy a f?tisztekkel vegyüljek, olyan közel pedig nem állunk."

-"Err?l nem tudtam. Ha err?l el?bb beszélsz, akkor egyáltalán a közeledbe sem megyek. Egyáltalán nem volt szándékomban tönkre tenni az életedet. Egyébként meg Jeff ha szeret, ha nem, ha nem fogadja el, hogy a közelünkben vagy, akkor kénytelen lesz mindkett?nkt?l megszabadulni, azt pedig elvileg nem szeretné. Nem igaz?."

-"Egyáltalán nem terveztem semmi ilyesmit, már csak azért sem, mert ha meg is úszom valahogy azt hogy kisöpörjenek, azt csak a tábornokasszonynak köszönhetem. Igen aljas dolog volna ezután így elbánni magával. A másik dolog pedig az, hogy gyakorlatilag Azumi édesanyja alatt helyezkedne el, azaz ha abba a pozícióba jutok akkor is gyakorlatilag csak fölértem oda, ahol maga már a kezdetekt?l van, ha még ott lesz és nem fölöttem."

-"Úgy neveztelek meg B tervnek, hogy ha nem én nevezlek meg akkor anyám. Értékesnek mutatkoztál anyám el?tt, ami azt jelenti, hogy erre az er?forrásra akkor is ráteszi a kezét, ha az nagyon sokba kerül neki. Ha testvérként nem tud, akkor házastársnak, ha annak nem akkor máshogy. Kiengedni a kezei közül meg pont ezért nem engedett volna. Egy olyan politikai házasságra kiépített er?forrás vagyok, aki rengetegbe került a cégnek mind id?ben, mind pénzben. Ha beházasodok valahová, akkor gyakorlatilag elveszített. El?bb nyíratna ki, minthogy ezt megengedje. Szerintem elraboltatna, titeket meg eltenne láb alól, vagy nem tudom. Anyám olyan, mint egy veszélyes fert?zés. Egyszer a közelébe kerülsz megfert?z és nem szabadulsz amíg valamelyik?tök él, de szerintem ezt sejtetted, már akkor amikor a szobámba költöztél, vagy amikor megtetted a házassági ajánlatot. Valamikor ennek komolyan utána kellett nézz. Te nem szoktál vakon beleugrani dolgokba. De ha zavar akkor még kiléphetsz bel?le. Még kiparancsolhatnak bel?le, hisz katona vagy és vannak fölötted. Biztosan lenne valaki aki állami szóval megmondaná a cégnek, hogy ez diplomácia és ezt és ezt így és így szabad, de a többit nem. EZ magas politika, amerikai politika, amihez nem értek. A B tervbe viszont tudom, hogy nem lett volna beleszólásom. Vagy én választalak, vagy ?k mondják meg, hogy téged is tartsalak a listán valahogy."

-"Rendben, tábornokasszony, ha ilyennek lát, akkor én CTC és szerz?dés ide vagy oda, de leszerelek. Ha ilyen alávaló gazembernek ismert meg, akkor nekem itt nincs helyem." mondja Jeff, amire Azumi csak néz egyet.
-"Azumi mellett pedig végképp nincs. Ehhez a végkimenetelhez így én nem járulok hozzá. Ha itt akar tartani, akkor adja parancsba. Igaz nem volt alkalmam megtapasztalni, hogy milyen vezet?, hogy milyen parancsnok, de nem is szeretném. Gyakorlatilag ugyanazt várhatom magától is, mint amivel engem vádol. Eddig ugyan t?zbe mentem volna a tábornokasszonyért, mert sokat köszönhettem volna magának, gyakorlatilag az egész életem, de így, hogy tudom, hogy mit gondol rólam, inkább leszerelek."

-"De nem ejtettelek át, csak nem tudok vele mit kezdeni. Illetve tudok. Nem akarom, hogy innent?l segíts. Azt sem akarom, hogy rabszolgát csináljanak bel?led miatta. Azt akarom, hogy azt tehesd amit szeretnél és ha ehhez az kell, hogy hazarepülök, beszélek anyámmal és valahogy kikönyörögjem a szabadságod, akkor az lesz. Nem tudtam, hogy kett?tök között ekkora az ellentét."

Csapat riadó!

Time to create page: 1.583 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.